Hoppa till sidans innehåll

Dykkurs


Vi erbjuder ett flertal kurser från CMAS/SSDF. Certifikaten är välkända och godtas i hela världen.

 

2020 kommer ingen nybörjarkurs hållas. Istället kommer vi ge en Avrostnings/Torrdräktskurs för dig med certifikat från utlandet eller dig som inte dykt på länge och behöver fräscha upp kunskaperna.

Prova-på-dyk

Vill du prova dyka, kanske för att se om en grundkurs är något för dig är det bara att ringa någon av instruktörerna längst ner på sidan. Prova-på-dyk görs i pool under höst-vinter-vår när klubben har pooltid.

 

Efter en dykkurs kan du åka hit! Korallrev, Röda Havet.

CMAS/SSDF Enstjärnig dykare.

Detta är grundkursen i sportdykning. Vi börjar med teoripass och dykning i bassäng och avslutar med dyk i havet, oftast i Norge. Efter den här kursen är du en säker dykare som kan ta ansvar för dig själv och din parkamrat. Du får dyka på  till 20m och är redo att dyka här i norr med torrdräkt eller med delfiner och sköldpaddor utomlands.

Se Normer och Krav för mer information om kursen.

 

Följande kurser ges efter intresse och efterfrågan:

Se Normer och Krav för mer information om kursinnehåll och vad som krävs för att gå dem. Om du har certifikat från annan organisation kan du absolut gå fortsättningskurser med oss! hör av dig så kollar vi vad som gäller! 

 

CMAS/SSDF Tvåstjärnig dykare

På den här kursen tar du dykningen till nästa nivå. Du lär dig dyka djupare (30m) samt i strömmande vatten, i mörker (det är då alla djur är ute), vrakdykning och annat spännande. Fokus på den här kursen är dykmetoder, säkerhet och fördjupade teoretiska kunskaper.

 Efter den tvåstjärniga kursen får du dyka på vrak. Här en lastbåt i Narviks hamn som blev sänkt under 2:a världskriget.

 

CMAS/SSDF Trestjärnig dykare

Det här är den högsta sportdykarutbildningen. Här får du lära dig mer än bara dykning, exv. navigation, hur man guidar andra under vatten och kompressorkunskap!

 

SSDF Dykledare

Alla kurser innehåller dykplanering, säkerhet och omhändertagande av skadade, men denna kurs fokuserar på just detta: hur man arrangerar dyk och hur man hanterar och framförallt undviker olyckor.

 

Marinbiologikurs

Denna kurs hålls i egen regi av klubbens två biologer och inriktar sig framförallt på djur man kan hitta i Norge. Du kommer dels lära dig vad de olika djuren är och heter, dels spännande fakta om deras beteende och egenskaper. Efter kursen kommer du garanterat att se mer när du dyker!

 

Torrdräktskurs

För dig med dykcertifikat som aldrig dykt med torrdräkt.

 

Isdykarkurs

Som tvåstjärnig dykare är du redan behörig att dyka under is med lina, men isdykarkursen ger fördjupad kunskap om dykning i kallt vatten samt de speciella säkerhetsarrangemang som krävs för säker isdykning.

 

Isdykning i Bjuröklubb en vacker vårdag.

 

Utrustningskurs

 

Avrostningsdyk/kurs

Om du inte dykt på några år har mycket förändrats, både teori, utrustning och praktiskt hur vi dyker. Har du ett gammalt certifikat behöver du inte gå om samma kurs. Vi hjälper dig komma igång igen, både teoretiskt och i vattnet.

 

Andra kurser kan arrangeras av externa instruktörer på förfrågan.

  

För nybörjarkurser

kontakta Christer Larsson

Mobil 070-358 93 38

  

 

För vidareutbildningar

kontakta Rolf Lundström

070-244 45 43

eller

Christer Larsson

070-358 93 38

Uppdaterad: 19 MAR 2018 22:22 Skribent: Roland Lindblom

Gå med i klubbens facebookgrupp!

Det är där det händer!

Postadress:
Skelleftebottens Dykklubb - Sportdykning
Skelleftebottens Dykarklubb, c/o Sjökortsgatan 21
93235 Ursviken

Besöksadress:
Skelleftebottens Dykarklubb, Södra Bergsbyn 189
93191 Skellefteå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info