Föreningen

I Skelleftebottens Dykarklubb har vi aktiviteter av medlemmar för medlemmar. Vi är alltså inget dyksällskap eller dykcenter där du kan köpa utfärd eller resa.

Istället jobbar vi tillsammans och bidrar med det vi kan, om det så är att arrangera ett klubbdyk, måla en vägg i klubblokalen, hålla en dykkurs, arbeta i styrelsen, ordna en fest, sätta skogsplant för att dra in pengar till klubbkassan, sjösätta en båt eller hjälpa en klubbkompis fylla luft. Ingen i klubben får betalt, utan "betalningen" är dykning i toppklass till självkostnadspris med väldigt gott sällskap!

Vi har en styrelse och tre aktiva dykinstruktörer, men det är upp till alla medlemmar att arbeta för den verksamhet vi vill ha i klubben. Det vanligaste sättet att få komma i vattnet eller åka på resa är att dra igång en diskussion i Facebookgruppen.

Vi är en ideell förening ansluten till Svenska sportdykarförbundet SSDF vilket ger oss en förmånlig medlemsförsäkring, tidningen Sportdykaren hem i brevlådan 6 ggr per år och en del medlemsrabatter. Vi utbildar i SSDF/CMAS men alla är välkomna oavsett nivå eller logga på dykcertifikatet. Det enda kravet är att du gillar att dyka!

Klubben har en klubblokal på Järnvägsgatan i Skelleftehamn, tre kompressorer, en gummibåt och en större aluminiumbåt för alla typer av dykutfärder. Dessutom har vi oxyboxar och annan utrustning för säker dykning i klubbens regi.

Under sommaren anordnas klubbdyk varje vecka.

Höst-vinter-vår har vi bassängtid varje söndag kl. 12 i Burebadet för dykning, fridykning, kurs, simning och bad.

Det är vi alla, klubbens medlemmar, som bestämmer vad vi ska hitta på härnäst!

Jenny Lundqvist har hittat en Havsnejlika. Torghatten, Norge.

Uppdaterad: 25 MAR 2018 10:43

Gå med i klubbens facebookgrupp!

Det är där det händer!

Postadress: